Необходими продукти (за 15-18 броя):
 	130 г брашно
 	2 супени лъжици захар
 	1 и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
 	щипка сол
 	1 яйце
 	2 супени лъжици масло
 	240 мл прясно мляко
 	
 	Начин на приготвяне:
 	В купа смесете сухите продукти (брашното, захарта, бакпулвера, солта) и ги разбъркайте. В отделна купа смесете яйцето, маслото, млякото и хубаво ги  разбъркайте.
 	
 	Прибавете сухите съставки към сместа и отново разбъркайте. Оставете я да престои 20-30 минути. Печете палачинките на тиган (по възможност с незалепващо покритие). Няма нужда да намазвате тигана предварително с мазнина.
 	
 	С черпак изсипете малко от сместа. Имайте предвид, че палачинките се запичат доста бързо. Когато на повърхността им се образуват мехурчета, обърнете палачинките.
 	
 	Сервирайте ги топли с плънка по ваш избор.
                                
                                    
                                                                    
                            
                            
                            
                        
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                            
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
    
    
    
    
    
    
            
                                
                            
                                
                            
                                
                            
            
                                
                            
            
                                
                            
                                
                            
                                
                                    
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                            
                                
                            
                
                
                
                
                
                    
                    
                    
                    
                                
                                                            
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                    
                                                            
                                
                                    
                                                            