Бананови катми

Превъзходни за съботно-неделна семейна закуска 

0 от общо 0 гласа
55 мин.
Необходими продукти

яйца - 2 бр.

захар - 1/2 ч.ч. 

брашно - 2 ч.ч. 

бакпулвер 10 грама - 1 бр.

банани - 3 бр.

масло - 30 гр 

мед или кафява захар за намазване

прясно мляко - 500 мл 

Тези бананови катми са чудесна рецепта от Mate Kitchen, с която да оползотворите старите банани, които са ви останали вкъщи. Знаете, че те бързо завяхват заради топлината в помещенията, а с тъмни петна никой вече не иска да ги яде. Затова вместо да ги изхвърляте, ви предлагаме да си направите с тях катми. За съботно-неделна семейна закуска или бърза следобедна закуска са превъзходни. Стават пухкави и имат фин бананов аромат и вкус.

Три банана са напълно достатъчно количество за една доза бананови катми. Излизат доста, така че може да нахраните четирима души. Категорично не ви препоръчваме да ползвате пресни и свежи банани, защото те не са толкова сладки и меки и ще се наложи да компенсирате с допълнително количество захар. Разбира се, не трябва и да са загнили. Докарате ли ги до това състояние, вече наистина не стават за нищо и трябва да ги хвърлите.

Ако държите вашите катми да са и здравословни, може да замените бялата захар с кафява или пък с мед. Другият вариант е да не слагате никакъв подсладител в тестото, а когато са готови, да ги полеете с мед или кленов сироп. Изборът е изцяло ваш. Ако искате, може да ароматизирате вашите бананови катми с малко ванилия или канела. Хапнете си ги докато са още топли и със заливка по ваш вкус.

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте бананите с вилица до получаване на фина каша.

2. Пресейте брашното и разбъркайте бакпулвера в него.

3. В купа сложете банановата каша, яйцата, захарта, прясното мляко и ги разбийте до гладка смес. Постепенно добавете брашното, като внимавате да не останат бучки.

4. Изпечете катмите в леко намазнен тефлонов тиган. Катмите не трябва да заемат повече от половината повърхност на тигана. Щом се запекат от едната страна, ги обърнете.

5. Още топли, намажете катмите с масло и поръсете с кафява захар или мед.

Внимание: Съдържа яйца, брашно, масло и прясно мляко, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти