Заек фрикасе

Гарнирано с таятели

Заек фрикасе
Снимка:
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 заек
120 г пушен бекон
1 глава лук
1 морков
5 скилидки чесън
150 мл течна животинска сметана
1 с. л. ретро горчица
600 мл зеленчуков бульон
1 стрък салвия
4 стръка магданоз
1 с. л. брашно
2 жълтъка
80 г краве масло
400 г талятели
сол и пипер меланж на вкус

Начин на приготвяне:

Обезкостете заека и го нарежете на кубчета. Нарежете бекона на ивички, а лука и чесъна - на ситно. Обелете и настържете моркова. 

Овкусете месото със сол и пипер меланж и го запържете в маслото до златисто. Добавете и бекона и запържете за кратко.

След това прибавете нарязаните зеленчуци. Когато омекнат и се запържат хубаво, овкусете с наситнената салвия, сипете брашното, разбъркайте и налейте виното. 

Сипете и бульона, овкусете със сол и пипер и гответе под капак на слаб огън 45 минути. Изключете котлона.

Разбъркайте сметаната с жълтъците и горчицата. Налейте в съда и разбъркайте.

Сварете талиателите и ги полейте със зехтин. Сервирайте фрикасето с пастата. Поръсете ястието с нарязан магданоз.

Прочетете още по темата:

Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти