Витаминозна салата от цвекло, ряпа и моркови

Вкусно и красиво блюдо

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
300 г бяла ряпа „Дайкон“
100 г бейби спанак
2 глави червено цвекло
2 моркова
2 с. л. годжи бери

за дресинга:
80 мл зехтин
50 г пресен джинджифил
1 лайм
1 с. л. мед
1 ч. л. мека горчица
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Морковите, цвеклото и ряпата се почистват. 

Цвеклото и морковите се оформят на тънки ленти, а ряпата – на широки. Разбъркват се със спанака. 

Джинджифилът за дресинга се обелва и се настъргва. 

Смесва се със зехтина, горчицата, настърганата кора и сока от лайм, меда и сол на вкус. 

Зеленчуците се заливат с дресинга. 

Салатата се поръсва с годжи бери и се поднася.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти