Руло от нахут

За всички вегани!

Руло от нахут
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Изключително сполучливото нахутено ястие е доказателство, че веган кухнята може да е безкрайно разнообразна, оригинална и пълноценна във всяко едно отношение.

Необходими продукти за 4 порции:

800 г сварен нахут
12 - 15 едри листа от спанак
3 с. л. зехтин
1 стрък праз, ситно нарязан
1 морков, настърган
1 стрък целина, ситно нарязан
2 филии пълнозърнест хляб, натрошен
2 ч. л. къри
½ ч. л. кимион
½ ч. л. смлян кориандър
½ ч. л. смлян черен пипер
200 мл бяло пенливо вино
½ ч. л. сода за хляб

За паниране:

1 ч. ч. натурално нишесте
½ ч. ч. студено пенливо вино или бира
брашно
олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Спанакът се бланшира във вряща подсолена вода 30 сек., отцежда се и се залива с ледена вода, за да не потъмнее. Листата се подсушават и се подреждат върху лист хартия за печене на правоъгълник 20 х 30 см.

2. В загретия зехтин се слагат празът, морковът и целината. Разбъркват се на умерен огън 4-5 мин., докато омекнат. Прибавят се подправките и трохите. Разбъркват се, докато станат ароматни.

3. Слага се нахутът, разбъркват се и се посолява на вкус. Сместа се пасира заедно със содата. Прибавя се пенливото вино, разбърква се.

4. Сместа се разстила върху спаначените листа и се завива на руло. Нарязва се на парчета с дебелина 5 см.

5. Нишестето се разбърква с бирата или пенливото вино. Всяко парче се топва в брашно, след това в нишестената смес и се пържи в сгорещеното олио 40 - 50 сек. Сервират се разрязани на две.

6. Цялото руло може да се изпече във фурната, като се сложи в намаслена форма за кекс и се намаже с нишестената смес. Пече се 40 мин. на 180° С. Охлажда се, изважда се от формата и се сервира, нарязано на парчета.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент