Постен гювеч

В глинен съд

Постен гювеч
Снимка: netinfo
3.2 от общо 5 гласа

Необходими продукти:
1 кг картофи (4-5 броя средно големи)
3 домата (или 1 консерва домати)
4 глави лук
2 зелени пиперки
2 големи моркова
250 г зелен фасул
200 г бамя
1/2 люта чушка (ако обичате люто може и повече)
4-5 чорбаджийски чушки
4 супени лъжици олио
сол
магданоз

Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на полумесеци. Картофите, пиперките и морковите пък нарязваме на шайби с големина не повече от 1-1,5 см. Почистваме боба и бамята и нарязваме на ситно лютата чушка.

Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета, а може и да ги настържем. Нареждаме зеленчуците в пръстен гювеч, като започваме с лука, след това продължаваме с картофите и т.н., докато свършат всички зеленчуци.

Единственото задължително нещо е да завършим с доматите. Между всеки ред зеленчуци посоляваме леко. Поливаме гювеча с олиото и го покриваме с капака на съда.

Печем до готовност на картофите, около час и половина, на 160 градуса при вентилаторно печене и на 170 градуса - горен и долен реотан.

При ползването на глинен пръстен гювеч е важно фурната да се включи, когато сложим съда в нея, а не по-рано. Готовото ястие поръсваме с пресен магданоз и го поднасяме с чорбаджийски чушки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти