Парижки ньоки с тиквички

Постно предложение

Парижки ньоки с тиквички
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
80 мин.
Необходими продукти

150 г брашно
125 г краве масло
50 г сирене „Пекорино“
3 яйца
1/2 връзка див лук
1 с. л. ретро горчица
сол и черен пипер на вкус
за соса:
200 г чери домати
150 г маслини „Каламон“ (без костилки)
1 тиквичка (тъмнозелена)
2 скилидки чесън
3 стръка босилек
80 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
50 г сирене „Пекорино“
листенца босилек

Начин на приготвяне:

В дълбок съд се наливат 220 мл вода. Прибавя се маслото и съдът се оставя на умерен огън. Щом сместа кипне, се сипва брашното и се бърка, докато започне да се отлепва от стените на съда. 

Тестото се овкусява с горчицата, настърганото сирене „Пекорино“, наситнения див лук, сол и черен пипер на вкус. 

Разбива се с миксер до хомогенизиране, а през това време едно по едно се добавят и яйцата. 

Тестото се прехвърля в пош и се оставя да се охлади. С помощта на поша се оформят парченца от тестото, като се режат през 1–2 см и се пускат в кипяща подсолена вода. 

Ньоките се варят 2–3 минути и се изваждат. По желание се поливат със зехтин. Тиквичката се реже на пръчици, чесънът и босилекът се наситняват, доматите и маслините се разполовяват. 

Тиквичките се сотират в сгорещен зехтин, заедно с чесъна. Посоляват се, добавят се маслините, доматите и черен пипер на вкус. 

Слагат се сварените ньоки и се поръсва с настърганото сирене и босилек. 

Още рецепти с тиквички:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти