Фалафели с нахут и червена леща

За тяхна родина се смята Египет

Колкото повече, толкова по-добре
Снимка: hapkata.blogspot.com
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1 бр. нахут от консерва
1 чаена чаша предварително сварена червена леща
2 стръка пресен лук
3 супени лъжици зехтин
50 г белен слънчоглед
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка къри
копър или магданоз
1 чаена лъжичка бял или черен сусам
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и копъра или магданоза и ги оставяме настрани. Отцеждаме нахута, а в купа смесваме всички продукти и ги пасираме. Към тях добавяме нарязания лук и магданоза, след което разбъркваме.

Оформяме малки кюфтенца, подреждаме ги в намазнена тава и поръсваме със слънчогледа и сусама.

Изпичаме фалафелите за 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна и ги гарнираме със свежа салата или млечен сос.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент