Фалафели с нахут и червена леща

За тяхна родина се смята Египет

Колкото повече, толкова по-добре
Снимка: hapkata.blogspot.com
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
1 бр. нахут от консерва
1 чаена чаша предварително сварена червена леща
2 стръка пресен лук
3 супени лъжици зехтин
50 г белен слънчоглед
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка къри
копър или магданоз
1 чаена лъжичка бял или черен сусам
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и копъра или магданоза и ги оставяме настрани. Отцеждаме нахута, а в купа смесваме всички продукти и ги пасираме. Към тях добавяме нарязания лук и магданоза, след което разбъркваме.

Оформяме малки кюфтенца, подреждаме ги в намазнена тава и поръсваме със слънчогледа и сусама.

Изпичаме фалафелите за 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна и ги гарнираме със свежа салата или млечен сос.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент