Чорба с праз и маслини

Постна и ароматна

Чорба с праз и маслини
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

300 г праз
150 г маслини „Каламата“ (без костилки)
50 г бисерен ориз
30 г сушени домати (в зехтин, от буркан)
600 мл зелев сок
30 мл олио
1 с. л. червен пипер
1 ч .л. сух джоджен

Начин на приготвяне:

Празът се почиства и се нарязва наситно. Слага се в тенджера, залива се с олиото и 50–100 мл вода и се задушава под капак, докато омекне.

Поръсват се червеният пипер и джодженът, налива се и зелевият сок. След като заври, се сипва оризът. Наливат се и 400 мл вода. Чорбата се готви, докато оризът омекне. 

Добавят се нарязаните на шайби маслини и наситнените домати. След 5–10 минути се дърпа от огъня и се сервира. 

Други рецепти:

Корейска студена супа с краставици
Свежа пролетна идея - студена супа със спанак
Крем супа от тиквички
Рецепта за таратор, която вероятно не знаете
Витаминозна супа с карфиол

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти