Туршия от пълнени патладжани

Вкусна, домашна, интересна

Туршия от пълнени патладжани
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

6 средно големи патладжана
1 кг зеле
250 г моркови
2 глави чесън
1 връзка магданоз
сол на вкус
за маринатата:
300 мл оцет (6% или 9%)
150 г захар
40 г сол
1 пакетче добавка за консервиране 

Начин на приготвяне:

Патладжаните се измиват и се почистват от дръжките. С остър нож внимателно се прави надлъжен разрез, издълбават се леко с лъжичка и се варят в подсолена вода до омекване, около 7–10 минути. Изваждат се, оставят се да се охладят и се отцеждат. 

Зелето се почиства от горните листа и се нарязва наситно. 

Морковите се почистват и се настъргват на ситно ренде. Чесънът се разделя на скилидки, обелва се и се нарязва. 

Половината магданоз и чесън се наситняват и се смесват със зелето и морковите. Посолява се и се разбърква добре. 

Патладжаните се пълнят със сместа и се нареждат плътно в буркани. Между редовете се слагат останалите скилидки чесън и листенца магданоз. 

Смесват се оцетът, 1,75 л вода, солта, захарта и добавката за консервиране, и се оставят да кипнат. След 3–4 минути се дърпат от огъня. 

Маринатата се сипва в бурканите. Затварят се и се обръщат за 10 минути. 

Припомнете си още:

Картофи с тиквички на фурна
Овесени кюфтенца със зеленчуци
Тиквичката – "грозното пате" на зеленчуците
Чипс от тиквички на фурна
Пълнени тиквички
Салата от тиквички

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти