Телешки кюфтета

В горчичен сос

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 500 г смляно телешко месо от плешка
  • 1 яйце
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 ч.л. сух риган  
  • 100 г прошуто
  • 1/2 ч.л. семена от резене
  • 50 мл прясно мляко
  • 2 филийки стар хляб
  • сол и черен пипер на вкус 
  • За  соса:
  • 50 мл вино марсала
  • 100 мл телешки бульон
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 1 стрък салвия

Начин на приготвяне:

Стрийте резенето в хаванче. Сложете скилидката чесън, малко сол и счукайте добре. Прибавете и ригана, черен пипер и ако има нужда, още сол. Счукайте всичко добре.

Нарежете на ситно прошутото. В купа смесете каймата, прошутото, ароматната подправка, накиснатия в мляко и отцеден хляб и яйцето. Размесете добре.

Оформете малки кюфтета и ги запържете до златисто в съд с дебело дъно със сгорещения зехтин.

Когато кюфтета са почти готови ги извадете. Деглазирайте с виното. Щом алкохолът се изпари, налейте бульона и сметаната.

Добавете наситнената салвия и горчицата и разбъркайте. Щом леко се сгъсти соса, върнете кюфтетата. Гответе още 3-5 минути и сервирайте.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти