500 г спагети
400 г замразен грах
400 г кисело мляко
100 г сирене „Пармезан“
3 връзки пресен лук
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
2 стръка пресен чесън
2 стръка мащерка
2 стръка мента
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Спагетите се сваряват в подсолена вода до степен ал денте. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина.
Добавя се предварително размразеният грах и се сотира. Налива се малко от водата от варенето.
Сипват се и спагетите. Копърът, ментата, магданозът и мащерката се нарязват на ситно и се разбъркват с киселото мляко.
Добавят се към спагетите с граха. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Поднася се с настърган пармезан.
Семпла паста с домати и патладжани
Класическа паста с малко продукти