Сочни зеленчуци със златиста коричка

С пухкава азиатска панировка

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

1 зелена чушка
1 червена чушка
½ тиквичка
3-4 гъби
1 морков

За панировката:

1 жълтък
300 мл. студена вода
¼ ч. л. сода за хляб
1 ч. л. сол
5-6 кубчета лед
250 гр. брашно
150 мл. олио

Начин на приготвяне:

Рецептата изисква панировката да е максимално студена, затова първо нарежете зеленчиците на лентички.

В купа смесете студената вода и жълтъка. Разбийте си с тел и постепенно добавете брашното.

Когато тестото стане по-течно, сложете и кубчетата лед.

Колкото по-студена е течността, толкова по-пухкава ще е панировката, когато се изпържи.

В тиган изсипете слънчогледово олио и го изчакайте да се сгорещи.

Потопете лентите от зеленчуците в панировката и веднага ги пуснете в тигана да се опържат.

Когато получат златиста коричка, са готови за похапване.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още по темата:

Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти