Сашими с риба

И маринован пъпеш

3 от общо 5 гласа
20 мин.
Необходими продукти

1/4 пъпеш "Медена роса"

1 с.л. захар

1 с.л. сол

3 с.л. оризов оцет

4 чери доматчета

300 г филе от бяла риба

6 листа мисо

микро кресон

За дресинга:

1 ч.л. соев сос

1/2 ч.л. паста мисо

1/2 ч.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

За маринатата в голяма купа разбъркайте добре 1 с.л. захар, 1 с.л. сол и 3 с.л. оризов оцет. Обелете и нарежете пъпеша на парчета. Добавете парчетата пъпеш в маринатата и разбъркайте внимателно, за да не се разпаднат. Добавете разрязаните на четвъртинки чери домати и разбъркайте отново.

Нарежете филето бяла риба по ваш вкус (без кожа и кости) на тънки парчета, под ъгъл, с помощта на остър нож.

В купичка разбъркайте пастата мисо със соев сос и сусамово олио. Добавете 3 с.л. от маринатата и разбъркайте до гладкост.

С помощта на четка намажете дъното на чинията, в  която ще сервирате предястието. Подредете листата шисо. Върху тях подредете парчетата риба, а между тях - пъпепш и домати. Поръсете с дресинг и микро кресон.

Прочетете още:

Съвети за пазаруване на риба

Как да почистим и сготвим шаран

Няколко рецепти с речни риби

Никулденски рибник

Шаран с подлучен гъбен сос

Най-добрата риба за зимата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти