Салата с нудъли и печена сьомга

Полезно и хранително

4 от общо 1 гласа
20 мин.
Необходими продукти

2 филета х 180 г сьомга, с кожа

450 г тънки нудъли Хокиен

1 къса краставица

3 стръка пресен лук

1 с.л. запечен сусам

сол

 

За дресинга:

1 с.л. тахан

1/4 ч.л. люто олио

1/4 ч.л. олио от гроздови семки + 1 ч.л.

2 с.л. соев сос

1 с.л. черен оцет

1 1/2 с.л. захар

1 ч.л. настърган джинждифил

1 скилидка чесън

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата от кости. Намажете парчетата с олио от двете страни и поръсете със сол.

2. Загрейте добре тиган и поставете рибата с кожата надолу. Пържете 4 минути от тази страна, след това обърнете и пържете още 2 минути. Извадете в чиния и оставете да почине.

3. Пригответе нудълите според указанията на пакета.

4. За дресинга смесете във висок съд тахана, захарта, черния оцет, соевия сос и разбъркайте. Добавете олиото на тънка струйка при непрекъснато разбиване. Накрая добавете нарязания на ситно чесън и настъргания джинджифил. Разбъркайте.

5. Нарежете краставицата и стръковете пресен лук на тънки резени под ъгъл.

6. В голяма купа сложете прецедените нудъли. Добавете зеленчуците. Върху тях накъсайте рибата. Залейте с дресинга и разбъркайте много добре. Поръсете със запечен сусам.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти