Постни зелеви сарми

Поредният вкусен вариант

Постни зелеви сарми
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 кг кисело зеле (листа)
200 г ориз
500 мл зелев сок
80 мл олио
4 сушени червени чушки
4 стръка праз
200 г корен от пащърнак
4 скилидки чесън
1 с. л. доматен концентрат
1 връзка магданоз
2 стръка мащерка
1 ч. л. див кимион
1 дафинов лист
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Попарете чушките във вряла вода, за да омекнат, след това ги накълцайте. Почистете и нарежете на ситно праза, пащърнака и чесъна. Запържете ги до златисто в около 40 мл сгорещено олио.

Добавете доматения концентрат, наситнения магданоз, мащерката, дивия кимион, чушките и ориза. Налейте половината зелев сок, овкусете с черен пипер и гответе, докато булгурът поеме течността.

От зелевите листа и плънката завийте малки сарми. Подредете ги в тава. Налейте останалите зелев сок и олио. Пуснете дафиновия лист. Покрийте с алуминиево фолио.

Загрейте фурната на 160 градуса (с вентилатор). Печете сармите, докато течността се абсорбира – около 45 минути. След това махнете фолиото и ги запечете до готовност в загрята на 180 градуса фурна. 

Още рецепти:

Зелеви сарми с млечен сос

Мързелива рецепта за сaрми

Зелеви сарми с кайма

Лозови сарми с леща и ориз

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти