Пилешки крилца по корейски

Тайната е в маринатата

3 от общо 5 гласа

Необходими продукти:

1 кг пилешки крилца
40 г пресен джинджифил
4 скилидки чесън
1/2 малка глава лук
80 мл светъл соев сос
3 с. л. кочуджан (люта паста от червени чушки)
3 с. л. захар
3 с. л. мед
2 с. л. сусамово олио
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Чесънът се стрива на паста с малко сол, лукът се наситнява, а джинджифилът се обелва и се настъргва. 

Разбъркват се, като се добавят сусамовото олио, захарта, соевият сос, медът и лютата паста. 

Крилцата се разполовяват, т.нар. „щикове“ се отстраняват. Мариноват се в соса поне за 2 часа. 

Изваждат се от маринатата и без да се подсушават се пекат на силен огън до тъмно кафяв цвят. 

След това се потопяват отново в марината. Изваждат се и се пекат в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 15 минути.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти