Печени пилешки крилца с куркума

Златисти и изкусителни

2.56 от общо 9 гласа
60 мин.
Необходими продукти

600 г пилешки крилца
6 скилидки чесън
1/2 връзка кориандър
кората от 2 лимона
50 мл зехтин
30 мл лимонов сок
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. чили на прах
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване на плочата 

Начин на приготвяне:

Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с лимоновия сок, куркумата, чилито, настърганата лимонова кора, зехтина, сол и черен пипер на вкус. 

Крилата се почистват от щиковете. Слагат се в маринатата и се оставят на студено поне за 2 часа. 

Чугунена плоча се намазва с олио, загрява се и крилата се пекат върху нея от двете страни, до полуготвност. 

Прехвърлят се в тава, застлана с пергаментова хартия. Пекат се 15–20 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. 

Поднасят се, поръсени с накълцан кориандър.

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти