Паста с миди

Бърза рецепта

Паста с миди
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

600 г черноморски миди
500 г паста фусили
200 г чери домати
50 мл зехтин
1 консерва бял боб (400 г)
3 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
2 люти сушени чушлета
1/4 връзка босилек
1 ч. л. майоран
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Пастата се вари в голямо количество подсолена вода, не трябва да бъде напълно готова, а да остане леко твърда в средата. Отцежда се, а водата се запазва. 

Бобът се отцежда и се пасира със 100 мл от водата от варенето на пастата. Бобеното пюре се прекарва през цедка, за да няма люспи. 

Целината се наситнява и се запържва в сгорещения зехтин. Прибавят се накълцаният чесън, стритите люти чушлета и майоранът. 

Наливат се 50 мл от водата от варенето на пастата. Слагат се добре почистените миди и съдът се похлупва. Мидите се задушават, докато се отворят. 

Прибавят се пастата и пюрето от боб, посолява се и се готви още 2–3 минути. Ако е нужно, се налива от водата от варенето на пастата. Преди сервиране се прибавят разполовените доматчета, наситненият босилек, по желание – и малко зехтин. 

Разбърква се и се поднася.

Прочетете още:

Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти