Паста с кайма и бекон на фурна

Любопитно предложение с аромат на пушено

Паста с кайма и бекон на фурна
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

300 г паста „Пене ригате“
500 г смляна свинска плешка
200 г суров пушен бекон
4 яйца
100 г сирене „Пармезан“
400 г домати на кубчета от консерва
1 глава червен лук
1 морков
2 скилидки чесън
4 стръка мащерка
1 ч.л. риган
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Беконът се нарязва на кубчета и се пуска в сгорещен тиган. Щом започне да отделя мазнина, се прибавят нарязаните наситно лук, морков и чесън и се оставят да се запържат. 

Слага се каймата и се бърка, докато стане на трохи и придобие карамелен цвят. Овкусява се с мащерката и ригана. 

В съда се изсипват доматите, овкусява се с черен пипер, разбърква се и се дърпа от огъня. Пастата се вари 2–3 минути във вряща подсолена вода, след което се отцежда.

Разбърква се с каймата, като се наливат и около 150 мл от водата от варенето. Прехвърля се във форма с махащо се дъно, постлана с пергаментова хартия. 

Залива се със смес от разбити яйца и настърган пармезан. Пече се 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Нарязва се и се сервира.

Прочетете още по темата:

Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти