"Наполеон" в чаши

Лесна домашна рецепта

"Наполеон" в чаши
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

250 г маскарпоне
200 мл течна млечна сметана
4-5 с. л. пудра захар
275 г охладено бутертесто
3-4 зелени смокини от сладко 

Начин на приготвяне:

Фурната загрях на 190 градуса. Охладеното тесто нарязах на квадрати, разположих в тава покрита с хартия и пекох до златист загар или около 10 минути. Оставих да се охладят напълно върху решетка. През това време приготвих крема. 

В дълбока купа изсипах сметаната и с миксер я разбих, като към края добавих захарта и разбърках до гъста смес. Добавих маскарпонето и разбърках до гладък крем. 

Смокините нарязах на малки парченца.

Подготвих чашите. В по-голяма чиния натроших бутерките. Трябва да се получат дребни трохи. На дъното на всяка чаша сложих пласт от трохите. Покрих с пълна лъжица от крема и подредих няколко парченца смокини. Сложих от трохите, от крема, няколко парченца смокини и завърших с трохи.

Ако не ги пълните догоре, може да се получат и 6 чаши. Всъщност ви съветвам да не ги пълните. Прибрах ги в хладилника за през нощта (или поне за 4-5 часа) и на сутринта се насладихме на разкошен десерт. 
Да ви е сладко! 

Още изкушаващи идеи за десерт:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти