1/2 маруля
1/2 глава айсберг (малка)
50 г бейби спанак
50 г рукола
1 глава червен лук
100 г чери домати
50 г орехи
За топките от сирене:
200 г краве сирене
200 г пълномаслена извара
1 щипка сух чесън
1 щипка червен пипер
2 яйца
50 г корнфлейкс
брашно за овалване
олио за пържене
За дресинга:
70 мл зехтин
20 мл бял винен оцет
1/2 ч.л. дижонска горчица
1/2 с.л. мед
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Накъсайте марулята и айсберга. Доматите разполовете, а червения лук нарежете на полумесеци.
Запечете орехите на 180 градуса за около 10 минути.
В купа смесете накъсаните салати с руколата и бейби спанака.
Намачкайте сиренето с вилица и го разбъркайте с изварата. Овкусете със сух чесън и червен пипер.
Оформете малки топки. Желателно е да ги сложите в хладилник за 30 минути.
Оваляйте ги в брашно. Потопете ги в разбити яйца и след това в натрошен корнфлейкс.
Изпържете ги до златисто на маслена баня.
Направете дресинг от зехтина, оцета, дижонската горчица, меда и сол на вкус.
В купата със зеленчуците прибавете лука и чери доматите. Овкусете салатата с дресинга и сервирайте с топките сирене и начупени орехи.
Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Прочетете още:
- Пъстра салата с телешко
- Салата от червено цвекло
- Пъстрата руска салата
- Традиционна и леко пикантна салата
- 3 нови начина да сервираме салата