Как се прави вегански пармезан

За още по-богат вкус на любимите ястия

Как се прави вегански пармезан
Снимка: ThinkStock/Guliver
5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

80 г сурови небелени бадеми
4 с. л. хранителна мая
1 ч. л. сух чесън
сол на вкус

Начин на приготвяне:

В блендер се смилат ядките с маята, чесъна и солта. Трябва да се получат фини трохи. По желание може да се добавят още мая и сух чесън на вкус. 

Съвети: 
Може да използвате всякакви ядки, ние препоръчваме бадеми, кашу и лешници. 
В зависимост от ядките, които сте избрали, вкусът на пармезана ще бъде различен. 

Поръсвайте с него салати и постни ястия – със сигурност ще овкуси много добре и ще разнообрази постната храна. 

Съхранявайте го в буркан, най-добре в хладилник. Може да издържи до 1–2 месеца. 

Прочетете още по темата:

Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти