Как се прави: Домашна зеленчукова подправка

Как се прави: Домашна зеленчукова подправка

Как се прави: Домашна зеленчукова подправка
Снимка: Thinkstock
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

2 стръка пресен лук
2 стръка праз
1 глава червен лук
300 г моркови
150 г глава целина
40 г сушени домати
2 скилидки чесън
250 г морска сол
1 връзка магданоз
1 връзка девесил

Начин на приготвяне:

Пресният лук, празът, червеният лук, морковите, целината, доматите и чесънът се почистват, нарязват се и се смилат в блендер за кратко. Добавя се солта и отново се смила. Слагат се магданозът и девесилът и пак се смила. Подправката се съхранява в буркан в хладилник или се замразява за по-дълго във формички за лед. 

Съвет: 
От посоченото количество продукти се получават 2 бурканчета, всяко от по 400 г.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Техника за домашен доматен сос

Универсален аржентински сос

Гьоза

Карфиол с таханов сос

 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти