Как се прави: Домашен ягодов сладолед

Идеален за постещи

Как се прави: Домашен ягодов сладолед
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Тази рецепта е сладка, ароматна, лесна, бърза, здравословна, веган и без-глутен.

Необходими продукти:
100 грама сурова захар мусковадо
450 грама пресни ягоди, нарязани на парченца
250 грама тофу
60 мл. ядково мляко (можете да ползвате и обикновено краве мляко, ако не държите да приготвяте веган сладолед)
50 грама тахан от кашу (бадемов или друг сладък тахан по ваш избор)
25 грама кокосово масло, разтопено и охладено до стайна температура (или обикновено краве масло, ако не държите на веган сладолед)
40 грама агаве (или мед за не-веган вариант)
1 чаена лъжичка ксантанова гума

Начин на приготвяне:
В малка тенджерка сложете ягодите и захарта. Загрейте на средно-висока температура и гответе около 5 минутки или докато ягодите пуснат своите сокове и аромати. Оставете настрана да се охладят напълно.

В блендер сложете всички останали продукти, заедно с ягодите и пасирайте до гладкост. Изсипете сместа в кутия с капак и сложете във фризера за няколко часа.

Преди сервиране извадете от фризера за 30 минути да се отпусне малко.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Още няколко идеи за сладолед:

В настроение за сладолед

Как да си направим мелба в ананас

Бърз и вкусен сладоледов десерт

Диетичен домашен сладолед

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти