Как се пече цяло парче месо

Успешни кулинарни техники

Деликатесна му работа
Снимка: Thinkstock
3.75 от общо 4 гласа

В кухнята на много народи има рецепти за печене на цяло парче месо, което има своите тънкости, за да се получи вкусно и крехко. Обикновено се приготвя парче обезкостено свинско, телешко или агнешко месо.

Месото за тази цел трябва да е качествено и при приготвянето му да се използват подбрани подправки, които да го направят ароматно и пикантно. Месото може да се натрие или шпикова с черен пипер, дафинов лист, чесън, лук и др.

Освен да се сервира като основно ястие, от него се приготвят и чудесни сандвичи, след като изстине и се нареже на филии. За приготвянето на месото са необходими няколко часа, но резултатът си струва усилията и чакането.

За печенето на парче месо с тежест около 2-3 килограма са необходими 1 глава чесън, млян черен пипер, сол и вода.

Пригответе ароматна марината от 100 милилитра вода, 1 чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка млян черен пипер, пресованата глава чесън. Оставете сместа за един час.

Вземете парчето месо, което сте избрали, и добре го измийте под силна струя студена вода. Попийте водата с кърпа. Вкарайте равномерно част от сместа в месото, като направите тънки разрези в месото с помощта на остър нож, разтворите дупките с него и ги напълните с помощта на малка лъжица.

С останалата смес натъркайте добре месото от всички страни и го сложете в подходяща по размер тава. Сложете го в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете до появата на златиста коричка.

След това намалете градусите до 160. Продължавайте да печете месото, като постоянно го поливате с отделения от него сок. Месото е вече напълно готово, когато при набождане от него излиза прозрачен сок.

Още кулинарни техники:

Печен картоф във фолио

Варени гевречета

Млечна салата

Мутабал

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти