Как да замразяваме различни видове меса

Ето няколко съвета за това

Как да замразяваме различни видове меса
Снимка: Thinkstock
0 от общо 0 гласа

Когато пристъпите към подготовката за замразяване, предварително отстранете костите. Предназначеното за готвене месо се нарязва предварително на парчета. Те трябва да са не по-дебели от 10-11 см. Това се прави с цел лесно, бързо и цялостно замразяване.

Най-добре е месото да се завие в полиетиленово фолио или торбичка, като отстраните излишния въздух и залепите пакета. Трябва да се има предвид обаче, че шницели, котлети и пържоли се обвиват поотделно във фолио. Едва след това се опаковат.

Телешкото месо, замразено на цели парчета, има срок на съхранение от 6 до 8 месеца. Телешките пържоли пък се замразяват, нарязани с дебелина около 2 см и опаковани всяка поотделно във фолио. Когато решите да размразявате телешките продукти, знайте, че само целите парчета се нуждаят от пълно размразяване.

Свинското месо е по-тлъсто и сроковете на годността му са по-малки. Когато съхранявате цели парчета, то по-тлъстите са годни от 3 до 5 месеца след поставянето им във фризера. Нетлъстото месо може да оцелее до 6-8 месеца. Шницелите и котлетите се опаковат поотделно във фолио, а месото за готвене се нарязва на парчета и се опакова. При свинското месо може да се замразява и карантия. Сроковете им на годност са като на целите парчета.

Когато се замразява, в свинската кайма не се слагат подправки. Тя се опакова на плоски пакети. Годна е от 1 до 3 месеца след замразяването. Още по-нисък е прагът, от 1 до 2 месеца, на замразените сурови колбаси за пържене или печене. Прясната сланина пък е годна от 2 до 4 месеца.

Замразените агнешки цели парчета за готвене издържат до 8-10 месеца след пълното замразяване. При замразяването на агнешки котлети, те се опаковат отделно един от друг с фолио. Месото за готвене, както и при другите меса, се нарязва, преди да се пъхне във фризера. Срокът на двата продукта е до 8 месеца.

Имайте предвид, че ако месата, които замразявате са тлъсти, то срокът им на годност намалява наполовина. Вече размразеното месо се приготвя като прясно, но за много ястия не е необходимо да се размразява напълно. Достатъчно е само да поомекне малко. Освен това никога не се замразява отново вече размразено месо.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти