Яхния с бамя и пилешко

Вкусна домашна манджа

Яхния с бамя и пилешко
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 кг пилешко филе
500 г печурки
500 г бамя
400 г домати „Рома“
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 мл зехтин
600 мл пилешки бульон
3 с. л. смес за качамак
2 дафинови листа
2 щипки суха мащерка
1/2 връзка магданоз
1/2 с. л. захар
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Гъбите се обелват и се нарязват наедро, заедно с пънчетата. Бамята се измива, доматите се настъргват. Лукът и чесънът се обелват и се нарязват наситно.

В тенджера се сгорещяват 40 мл от зехтина и в него се запържват лукът и чесънът. Прибавят се гъбите и когато се запържат се сипват бамята и доматите. Овкусява се с мащерката, дафиновите листа, сол, черен пипер и захарта.

Налива се бульонът, сипва се качамакът, похлупва се и ястието се оставя да къкри на слаб огън около 30 минути. Месото се овкусява със сол и черен пипер и се запича в тиган с останалия зехтин.

После се нарязва натънко и се сервира върху яхнията. Поръсва се с наситнен магданоз.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти