Френска супа от печен чесън

Вкусна и ароматна

Френска супа от печен чесън
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

8 глави чесън
1 л зеленчуков бульон
1 ч. л. суха мащерка
1/4 ч. л. индийско орехче
60 мл зехтин
2 с. л. брашно
60 г фиде
сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Главите чесън се разполовяват и се поставят с разреза надолу в намазана с 30 мл зехтин тава. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор), докато омекнат и станат карамелени – около 30 минути.

След това се скилидките се намачкват с преса за картофи. Останалият зехтин се загрява и в него се запържва брашното.

Сипва се и пюрето от печен чесън. Когато и то се запържи, се налива бульонът. Овкусява се с мащерката и индийското орехче, сол и бял пипер.

Наливат се около 300 мл вода и се готви още около 15 минути на слаб огън. В супата се слага и начупеното фиде и се оставя на огъня, докато то омекне.

Готовата супа се разпределя в купи и по желание се поръсва с наситнен магданоз.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти