
2 яйца
100 г крем сирене
50 г маслини „Каламата“ (без костилки)
2 стръка пресен лук
1 зелена чушка
1 домат
1/4 връзка репички
2 стръка мащерка
2 стръка босилек
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Босилекът и мащерката се наситняват. Яйцата се разбиват със сол и черен пипер на вкус, добавят се половината от наситнените билки.
В намазан със зехтин тиган се пържат 2 тънки омлета.
Лукът се реже на тънко, маслините и репичките – на шайби, а доматът и чушката – на кубчета. Смесват се в купа и се овкусяват със сол, зехтин и останалите билки.
Омлетите се намазват с крем сиренето и се поръсват със зеленчуците. Прегъват се и се поднасят.
Прочетете още:
Яйца в картофени гнезда
Омлет – яйца и въображение
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет