Традиционна шкембе чорба

Пикантна и гореща

Традиционна шкембе чорба
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 кг шкембе (телешко или свинско)
1 телешки кокал 
50 г краве масло 
50 мл олио 
1 с. л. червен пипер 
1 л прясно мляко 
1 ч. л. сол 
5 скилидки чесън 
1 к. ч. винен оцет

Начин на приготвяне:

Шкембето се почиства и измива. В тенджера под налягане се поставят телешкият кокал и шкембето, след което се заливат с вода и се оставят да се варят 50–60 минути.* Свареното шкембе се охлажда и се нарязва на еднакви малки парчета. Бульонът, който се е получил след варенето на шкембето, задължително се оставя да изстине, за да се отстрани лойта, образувана на повърхността.

В тенджера се загряват маслото и олиото, прибавя се червеният пипер и веднага се наливат млякото и 1 л прецеден бульон от шкембето. Кипва се и се посолява. Накрая се прибавя и нарязаното на малки парчета шкембе. След като чорбата поври няколко минути, се оттегля от огъня.

В хаванче се счукват скилидките чесън и към тях се прибавя оцетът. Шкембето се сервира, като се подправя на вкус със сместа от чесъна и оцета. По желание може да се овкуси и с лют червен пипер.

Други рецепти:

Корейска студена супа с краставици
Свежа пролетна идея - студена супа със спанак
Крем супа от тиквички
Рецепта за таратор, която вероятно не знаете
Витаминозна супа с карфиол

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти