Супа от карфиол, коприва и спанак

Свежо и зелено предложение

Супа от карфиол, коприва и спанак
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 глава карфиол (700 г)
350 г коприва
250 г спанак
10 г сушени манатарки
1,5 л зеленчуков бульон
250 мл кокосова сметана
80 мл зехтин
1 връзка пресен лук
2 скилидки чесън
1–2 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Карфиолът се разделя на малки розички и се запържва в загретия зехтин, докато започне леко да се карамелизира. Прибавят се наситнените лук и чесън и се запържват леко.

Част от запържените карфиол, лук и чесън се заделят за гарниране.Зеленчуците в тенджерата се овкусяват със сол, черен пипер и семената ким. Налива се бульонът и се готви, докато зеленчуците омекнат добре.

Манатарките се заливат с 100 мл вряла вода. Копривата се почиства и се прибавя в супата, заедно със спанака.

Слагат се и набъбналите и накълцани манатарки, заедно с част от водата, в която са киснали. Готви се, докато копривата и спанакът омекнат. Ако има нужда се добавя още течност – бульон или вода.

Налива се кокосовата сметана и се посолява.Супата се пасира, овкусява се с оцета и по желание се прецежда. Сервира се, гарнирана със заделените зеленчуци.

Други рецепти:

Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти