Спаначена супа с грах

Лека и лесна за приготвяне

3.13 от общо 16 гласа
60 мин.
Необходими продукти

грах стерилизиран - 500 гр

спанак - 300 гр

моркови - 1 бр.

зелен лук - 1 връзка

олио - 60 мл

яйца - 1 бр.

кисело мляко - 150 гр

брашно - 1 с.л.

сол на вкус

Тази рецепта на Mate Kitchen е свежа и лека, приготвя се с малко продукти и отнема само около час. Свежестта ѝ обаче не се дължи на спанака (него вече го има целогодишно по магазините), а от зеления лук, който придава съвсем различен вкус на добре познатите ни ястия. Ако решите да направите супата със стар, определено няма да получите същия ефект, особено след запържването с моркова, отбелязват от Mate Kitchen. Дори ароматът на супата ви ще бъде различен и някак есенно-зимен.

Спаначена супа с грах можете да си направите за около час, но ако използвате стерилизиран грах от консерва. Ако разполагате със замразен грах, ще му е нужно повече време да се сготви. В такъв случай сложете първо него в тенджерата и едва след като омекне, добавете спанака, тъй като на него му трябват на практика само няколко минути, съветва още Mate Kitchen.

Тъй като в тази спаначена супа с грах има само растителна мазнина, можете да я хапнете и студена - дори е препоръчително да я поднесете поизстинала. Тогава вкусът на спанака и граха е по-отчетлив, а ако оставите направата ѝ за пролетта, тогава горещата супа не е най-примамливото ястие. Няколко капки лимонов сок ще я направят още по-освежаваща.

Начин на приготвяне:

1. Почистете и измийте спанака и го нарежете на ивици.

2. Сложете го да се свари в подсолена вода заедно с граха, а през това време запържете в загрято олио нарязаните на дребно морков и зелен лук. Щом зеленчуците омекнат, добавете брашното и оставете на котлона да се запържи.

3. Прибавете зеленчуковата смес от тигана в тенджерата при спанака и граха и оставете да поврат заедно десетина минути.

4. Разбийте яйцето и киселото мляко в купа.

5. Дръпнете супата от котлона, разредете застройката с бульон, за да се темперира и я върнете в тенджерата при непрекъснато бъркане.

6. Оставете супата да отлъхне за десетина минути и я поднесете.

Внимание: Съдържа яйца, брашно и кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти