Крем супа от цвекло за вечеря

Вкусна идея за разнообразно вечерно меню

Крем супа от цвекло за вечеря
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
Около 700 - 800г цвекло, необелени, добре измити
4 скилидки чесън, необелени
3 дълги ивици (около 8см всяка)
портокалова кора
3 стръкчета мащерка 
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин
2 1/2 чаени чаши пилешки бульон
2 чаена лъжича мед
1/3 чаена чаша портокалов сок
2 супени лъжици червен винен оцет
1/2 чаена чаша заквасена сметана
1 супена лъжица настърган хрян 
пресен копър за гарниране по желание

Начин на приготвяне:
Поставете главите цвекло и скилидките чесън върху голям лист алуминиево фолио. Добавете портокаловата кора, мащерката, поръсете със сол и черен пипер и полейте със зехтина.

Завийте фолио на пакет, поставете го в тава и печете около един час в предварително загрята до 200 градуса фурна. Внимателно отворете пакета (изпуска гореща пара) и пробвайте с нож или вилица дали цвеклото е готово. Ако е необходимо, завийте пакета и допечете.

След като извадите от фурната, оставете да поизстине около петнайсетина минути. Обелете и нарежете на кубчета. Обелете чесъна и извадете портокаловата кора и стръкчетата мащерка като запазите всички отделени в пакета сокове.

Пасирайте на части цвеклото, заедно с чесъна, меда и отделените при печенето сокове в блендер или с кухненски процесор като добавяте и малко от пилешкия бульон. Накрая разредете с бульона, овкусете с оцета, портокаловия сок, сол и черен пипер на вкус.

Поднесете супата студена, гарнирана със сметана, смесена с хрян и поръсете с пресен копър. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти