Френска лучена супа

Френска лучена супа

Френска лучена супа
Снимка: Thinkstock
2.67 от общо 12 гласа

Необходими продукти:
500 г лук
1 л телешки бульон
50 мл олио
100 г краве масло
100 мл бренди
3–4 филии франзела
40 г сирене “Ементал”
мащерка, индийско орехче, сол и черен пипер на вку

Начин на приготвяне:
Олиото и маслото се сгорещяват. Лукът се реже на полумесеци. Нарязаният лук се прибавя към сгорещената мазнина. Оставя се да къкри около 20 минути, като се разбърква от време на време, докато придобие златистокафяв цвят, след това се отстранява от котлона. 

Към карамелизирания лук се изсипват брендито, телешкият бульон и се подправя с прясна мащерка, индийско орехче, сол и пипер.

Разбърква се добре. Съдът се покрива и супата се оставя на слаб огън около 30 минути, за да омекне хубаво лукът. 

Франзелките се поръсват с настърганото сирене и се запичат в умерена фурна, докато се разтопи сиренето. Супата се сервира, гарнирана със запечените франзели.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още по темата:

Класическа пилешка супа

Пилешка супа по селски

Душата на супата – фиде

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти