Фламандска пилешка супа

Много вкусна и ароматна, приготвена по изненадващ начин

Фламандска пилешка супа
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти

1 пиле
2 моркова
2 глави лук
2 стръка стеблена целина
2 стръка праз
1/2 ч. л. сух естрагон
350 мл вермут
500 мл пилешки бульон
1 с. л. царевично нишесте
100 мл животинска сметана
1 жълтък
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пилето се почиства от кожата и се разделя на парчета. Лукът се реже на полумесеци и се смесва с целината, морковите и праза, нарязани на тънки дълги ленти.

В тенджера се слагат 1/3 от зеленчуците, отгоре се подрежда половината месо, след това пак 1/3 зеленчуци, останалото месо и останалите зеленчуци.

Заливат се с вермута и пилешкия бульон. Овкусяват се с естрагона, сол и черен пипер. Готви се 30 минути на умерен огън под капак, докато пилето стане готово.

Прецежда се и бульонът се запазва.

В купа се разбиват сметаната и нишестето, добавя се и жълтъкът и отново се разбива. Към тях се налива бульонът и се слага на котлона леко да се уплътни.

Месото и зеленчуците се разпределят в чинии. Заливат се с бульон. Всяка порция се поднася с наситнен магданоз. 

Други рецепти:

С какво да заменим пилешката супа, докато постим
Постна супа с паста „Орзо“
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти