Есенно минестроне

Пъстра и засищаща супа

Есенно минестроне
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 консерва черен боб (400 г)
150 г замразена царевица
300 г тиква „Цигулка“
1 морков
2 стръка стеблена целина
1 глава лук
50 г бейби спанак
1 скилидка чесън
150 г дребна паста (мидички)
1 печена червена чушка
600 г пасирани домати
1 л зеленчуков бульон
1/2 връзка босилек
80 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Почистете тиквата и я нарежете на малки кубчета, сложете я в тава, полейте с 20 мл зехтин и посолете. Изпечете я до готовност – за около 35 минути.

Обелете моркова, лука и целината и ги нарежете на кубчета, а чесъна обелете и наситнете.

Загрейте останалия зехтин в тенджера. Сипете зеленчуците и ги запържете за кратко. Прибавете и накълцаната печена чушка. Щом омекнат, налейте бульона и доматите. Посолете и гответе 20 минути на слаб огън.

След това прибавете отцедения боб, царевицата и пастата, както и половината от босилека, предварително накълцан.

Когато пастата омекне, сложете спанака и тиквата, поръсете с останалия босилек, разбъркайте и сервирайте. 

Други рецепти:

С какво да заменим пилешката супа, докато постим
Постна супа с паста „Орзо“
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти