Чаудър със сьомга и бекон

Морска супа за вашата трапеза

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

400 г сьомга филе без кожа

200 г ядки от миди (замразени)

1,5 л рибен бульон

100 г пушен бекон на ленти

400 г пресни бейби картофи

1 зелена чушка

2–3 стръка стеблена целина

1/2 глава резене

1 глава лук

3 скилидки чесън

50 г краве масло

50 г брашно

30 мл узо (перно, мастика)

180 мл течна животинска сметана 35%

див лук и копър за поднасяне

сол и пипер меланж на вкус

багета за сервиране

Начин на приготвяне:

1. Обелете целината и я нарежете на ситно. Почистете и нарежете на ситно чесъна, чушката, лука и резенето. Добре измитите картофи нарежете на дебели шайби.

2. Сложете бекона в студена тенджера и загрейте. Когато пусне мазнината си и се запържи до хрупкаво, го извадете. В същия съд сложете зеленчуците. Трябва леко да омекнат. Налейте узото, добавете брашното и запържете за кратко.

3. Налейте бульона, изсипете картофите, посолете и похлупете. Гответе на умерен огън 20 минути.

4. Налейте сметаната и кипнете. Нарежете сьомгата на кубчета.

5. Сложете в супата мидите и рибата. Овкусете със сол и пипер меланж, гответе три-четири минути на силен огън и дръпнете ястието от котлона.

6. Поднесете чаудъра с нарязан див лук, копър и бекон.

Съвет: По желание сервирайте и с резени лимон и хляб.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти