Чаудър с риба

Питателно предложение за обяд или вечеря

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

2 филета бяла риба (треска, пикша)

570 мл прясно мляко

2 дафинови листа

8 зърна черен пипер

1 глава лук

1 морков

1/2 жълта ряпа

1 картоф

1 ч.л. семена синап

1 ч.л. куркума

1 с.л. брашно

2 с.л. нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

1. Почистете филетата (с кожа) от кости, измийте ги и ги подсушете. Разрежете ги наполовина.

2. Сипете прясното мляко в плитък съд с капак. Добавете дафиновите листа и зърната черен пипер. Поставете парчетата риба в млякото. Щом млякото заври, изключете котлона и захлупете съда.

3. В друг плитък съд с капак разтопете маслото на бавен огън и запържете в него нарязания лук. Добавете нарязаните на кубчета морков, жълта ряпа и картоф. Разбъркайте и добавете подправките - синапено семе, куркува, сол и черен пипер. Запържете зеленчуците до златисто, като разбърквате често.

4. Извадете рибата в чиния и прецедете прясното мляко.

5. Поръсете брашното върху зеленчуците и разбъркайте за 1-2 минути. След това добавете прясното мляко, на струйка, като разбърквате непрекъснато до получаването на гъст сос. Добавете нарязания магданоз и разбъркайте. Накрая добавете парчетата риба. Захлупете съда за 1 минута. След това дръпнете от огъня.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти