Боб чорба по манастирски

Боб чорба по манастирски

Боб чорба по манастирски
Снимка: Бон Апети
2.78 от общо 9 гласа

Необходими продукти за 6 порции:

250–300 г дребен боб
1 глава лук
1 морков
1 червена чушка
2–3 домата
1 зелена чушка
50 мл олио
2 стръка целина
2–3 стръка джоджен (1 ч. л. сух)
2–3 стръка магданоз (1 ч. л. сух)
1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

1. Бобът се накисва от вечерта. Изплаква се. Залива се с вода, изчаква се да кипне и водата се изхвърля. Отново се залива с 2 л вода. Добавят се лукът, нарязан на дребно, и морковът, нарязан на малки кубчета. Вари се, докато бобът омекне.

2. Доматите се режат на малки кубчета, чушките се почистват от семето и се режат на дребни парченца. Листата на джоджена, магданоза и целината се отделят и се режат на ситно, а стеблата се запазват цели и се завързват с конец.

3. Към сварения боб се прибавят олиото, доматите, чушките и завързаните с конец стебла на подправките, след което се овкусява със солта. Чорбата къкри на тих огън около 30 минути под капак.

4. В края на варенето се изваждат стеблата и се добавят нарязаните листа от пресни подправки. Чорбата къкри още 2–3 минути, след което се сервира.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти