Зимна салата с цвекло

Лека и вкусна

Зимна салата с цвекло
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

400 г моркови
2 малки глави цвекло
2 корена пащърнак
1 стрък праз
2 стръка стеблена целина
100 мл бял балсамов оцет
100 мл зехтин
2 1/2 с.л. мед
4 стръка мащерка
1 ч.л. дижонска горчица
1 ч.л. сух риган
150 г 
150 г овче сирене
1/4 ч.л. нигела
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете на кубчета морковите, цвеклото и пащърнака. Овкусете ги със сол, черен пипер, половината от оцета и зехтина, мащерката и 2 с.л. от меда. 

Включете фурната на 200 градуса (с вентилатор). Изпечете зеленчуците до готовност – за 30-40 минути. Трябва да се карамелизират. Почистете праза и го нарежете на шайби. Задушете го в 1 с.л. от зехтина и малко вода, за да омекне. 

Обелете стеблената целина и я нарежете на кубчета. Останалите зехтин и оцет разбъркайте с горчицата, останалия мед и ригана. Овкусете със сол и черен пипер.

Разбъркайте зеленчуците с дресинга и ги оставете да престоят поне 30 минути. Сервирайте печените кореноплодни зеленчуци с натрошено сирене и нигела.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти