Продукти:
1 средна глава червено цвекло
5-6 картофа
1 чаена чаша сварен боб от консерва
1 стрък праз лук
сол, олио, оцет
Приготвяне:
Червеното цвекло се обелва, нарязва на филийки около 0,5 см и се сварява до омекване в подсолена вода. Отцежда се и след като се охлади, се нарязва на кубчета.
Картофите се обелват и също се нарязват на кубчета с големината на цвекловите. И те се сваряват в подсолена вода, след което се отцеждат и се оставят да изстинат.
Цвеклото и картофите се смесват с боба. Прибавя се празът, нарязан на ситно. Всичко се разбърква добре и се овкусява с олио, оцет и сол.
Зимна салата
За времето, когато нямаме време за сложни кулинарни експерименти
24738