500 г пресни картофи (средно големи)
1 зелена салата
1 връзка репички
1/4 връзка див лук
2 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
за дресинга:
1 скилидка чесън
3 с. л. зехтин
1 с. л. сок от лимон
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се режат натънко по дължина. Чесънът се стрива на паста с малко сол и се разбърка със зехтина.
Картофите се овкусяват с чесновия зехтин и малко сол. Пекат се на грил тиган – до готовност. Охлаждат се.
Репичките се режат на кубчета, салатата се накъсва. Чесънът за дресинга се стрива на паста с малко сол и се разбърква с горчицата, лимоновия сок и зехтина. Посолява се на вкус.
В купа се смесват зелената салата, репичките и картофите. Овкусяват се с дресинга. Разбърква се и се поднася с накълцания див лук.
Прочетете още:
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата