Салата с поширани круши и козе сирене

Ароматна и изискана идея

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

3 ч.ч. червено сухо вино

3 ч.ч. порто

1/2 ч.ч. шери (херес)

1/4 - 1/2 ч.ч. захар

2 гвоздейчета карамфил

щипка прясно настърагно индийско орехче

2 круши "Боскова масловка"

За дресинга:

1 глава лук шалот

2 с.л. бял винен оцет с естрагон

1/4 ч.ч. зехтин

сол и черене пипер

3 ч.ч. дива рукола

1 ч.ч. салата Фризе

1/4 ч.ч. листа магданоз

60 г испанско козе сирене

2 с.л. печени бадеми Маркона

Начин на приготвяне:

1. Пригответе пошираните круши едни ден предварително. В тенджера сипете червеното вино, портото, шерито и захарта. Обелете крушите, без да махате дръжките им. С помощта на лъжичка издълбайте вътрешността им със семките. Поставете крушите в сместа от вино и захар. Поставете капак и варете на слаб огън 20 минути, до омекване. Разрежете крушите на две половини, по дължина. Върнете ги в тенджерата със сместа за поширане и ги поставете в хладилник за 1 нощ.

2. За дресинга обелете и нарежете на много ситно шалота. Сложете го в купа. Добавете белия винен оцет (с естрагон или чист). При непрекъснато разбъркване, добавете зехтина на тънка струйка, накрая овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.

3. Извадете крушите от течността и отстранете дръжките. Нарежете ги на тънки резени. Пресипете 1/4 ч.ч. от течността от поширането в касерола и сложете върху котлон, за да се редуцира до гъстотата на сироп.

4. В купа смесете руколата, салатата Фризе и листата магданоз. Поръсете с малко сол и черен пипер и залейте с дресинга. Разбъркайте старателно и много внимателно. Нарежете козето сирене на малки триъгълни парчета.

5. Разпределете салатата в чинии. Върху нея подредете резени поширани круши и парченца сирене. Поръсете с цели бадеми Маркона и настържете един отгоре, накрая полейте с редукцията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти