Салата от пресни картофи, зелен фасул и аншоа

По рецепта, вдъхновена от кухнята на Палермо

3 от общо 2 гласа
45 мин.
Необходими продукти

200 г пресни картофи (дребни)
200 г зелен фасул (кенийски)
200 г чери домати
8 филета аншоа
2 глави лук
50 мл студено пресован зехтин
1/2 с. л. бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът се поставя в тавичка, без да се бели и се залива с 30 мл зехтин. Поръсва се със сол и се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Охлажда се, обелва се и се реже на кубчета. Зеленият фасул се бланшира за кратко във вряща подсолена вода, след това се шокира в ледено студена вода и се отцежда. 

Картофите се готвят на пара до готовност, охлаждат се и по-големите се разполовяват. Филетата аншоа се режат на парченца, доматите се разполовяват. 

В купа се разбъркват картофите, доматите, фасулът, лукът и аншоата. Салатата се овкусява със сол, черен пипер, оцет и останалия зехтин. 

По желание се поднася с пресен магданоз.

Прочетете още:

7 лесни, вкусни и полезни рецепти с любимата зелена салата

Нова лятна салата

Традиционна и леко пикантна салата

Пъстра салата с телешко

Доматена салата с дресинг от синьо сирене

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти