Салата от печени зеленчуци

С моркови, цвекло и пащернак

1 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

400 г моркови

2 малки глави червено цвекло

2 корена пащърнак

1 стрък праз

2 стъбла селъри

100 мл бял балсамов оцет

100 мл зехтин

2.5 с.л. течен мед

4 стръка мащерка

1 ч.л. дижонска горчица

1 ч.л. сушен риган

150 г овче сирене

0.25 ч.л. нигела

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете на кубчета морковите, цвеклото и пащърнака. Овкусете ги със сол, черен пипер, половината от оцета и зехтина, мащерката и 2 с.л. от меда. 

Включете фурната на 200 градуса (с вентилатор). Изпечете зеленчуците до готовност - за 30-40 минути. Трябва да се карамелизират. 

Почистете праза и нарежете само бялата част на шайби. Задушете го в 1 с.л. от зехтина и малко вода, за да омекне.

Обелете стъблата селъри и го нарежете на кубчета.

Останалите зехтин и оцет разбъркайте с горчицата, останалия мед и ригана. Овкусете със сол и черен пипер.

Разбъркайте зеленчуците с дресинга и ги оставете да престоят поне 30 минути.

Сервирайте печените кореноплодни зеленчуци с натрошено сирене и нигела.

Прочетете още:

Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти