Разядка от патладжан и извара

Лека и с мек вкус

3.05 от общо 20 гласа
65 мин.
Необходими продукти

патладжан - 2 бр.

извара - 150 гр

течна сметана - 100 мл

чесън - 2-3 скилидки

копър - 1/2 връзки

зехтин на вкус

сол на вкус

За мезе с алкохолна напитка или просто нещо различно, което да намажете на хрупкаво късче хляб – от Mate Kitchen предлагат да си направим разядка от патладжан с извара.

Освен много нежна и кремообразна текстура, сметаната придава и лек сладникав вкус на рецептата. Без нея разядката ще бъде зърнеста, а идеята е да се получи гладък пастет, който да можете да си намажете на крекер, сухар или филийка препечен хляб. Неслучайно няма и никакви кисели добавки, които ще ви изпратят в друго вкусово измерение. Чесънът обаче е задължителен, този път в комбинация с копър, отбелязват от Mate Kitchen.

Ако изпечете патладжан във фурна или на скара, той има чист и фин вкус. Ако обаче го изпечете на огън, директно върху въглените, това ще обогати изключително готовата разядка. Ще се усеща деликатен намек за пушек и огън – нещо като естествена подправка, която придава онова уютно усещане за домашно приготвена храна. Същото се получава и когато правите кьопоолу и чушки с чесън или варите лютеница на открито - знаете колко различен и характерен е вкусът.

Поднесете добре охладената разядка от патладжан и извара поръсена с печени ядки, а край нея сложете няколко маслини и хрупкави тънки сухарчета, съветват от Mate Kitchen. Лимонът е по-скоро за красота - киселината определено няма да ви липсва във вкуса. На следващ етап можете да експериментирате с вкуса и да добавите маслини вътре в самата разядка.

Начин на приготвяне:

1. Измийте патладжаните, надупчете ги с нож, залейте ги със зехтин и ги изпечете в предварително загрята фурна за 30-35 минути.

2. След като са готови, ги оставете да поизстинат, обелете ги и ги нарежете на кубчета.

3. Сложете патладжана в купа и към него добавете всички останали съставки. Пасирайте добре и поднесете разядката охладена. Може да гарнирате с натрошени ядки.

Внимание: Съдържа течна сметана, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти