Пълнени гъби с бекон и кашкавал

Истинско удоволствие на малки хапки

Пълнени гъби с бекон и кашкавал
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 20 броя:

*20 по-едри гъби, подходящи за пълнене
*200 г бекон
*100 г сирене ементал или кашкавал
*200 мл прясно мляко
*30 г масло
*1 ч. л. брашно
*1 стрък пресен лук, нарязан на ситно
*1 с. л. нарязан на ситно магданоз
*сол на вкус
*черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват, пънчетата им се отстраняват, подреждат се в тава за печене и във всяка се слага по щипка сол. Запичат се в загрята на 200°С фурна, докато се напълнят с вода. Изваждат се от фурната, водата се излива и се оставят да изстинат.

Маслото се разтопява, в него се запържва брашното за 1 мин., залива се при непрекъснато бъркане с горещото мляко. Разбърква се, докато се сгъсти. Подправя се със сол и индийско орехче на вкус.

Беконът се нарязва на ситно и се запържва в нагорещен тиган без мазнина. Прибавят се нарязаните пънчета, готовият сос бешамел, сиренето, нарязано на малки кубчета и магданозът.

Гуглите на гъбите се напълват с приготвената смес и се запичат на 200°С, докато се зачервят.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти