Пилешки хапки по гръцки

Разнообразие в менюто

Пилешки хапки по гръцки
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Време за приготвяне: 30 минути

Необходими продукти за 2 порции:
2 пилешки филета
10–15 стерилизирани лозови листа
3–4 с. л. зехтин

за плънката:
100 г овче сирене
100 г козе сирене
100 г краве сирене
1 белтък
1 с. л. нарязан магданоз
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. босилек

за доматения сос:
1/2 буркан стерилизирани домати
4 с. л. зехтин
2 с. л. наситнен магданоз
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. риган
1 ч. л. захар
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Филетата се разрязват така, че да се изтънят добре и да се получат шницели.

2. В подходяща купа се поставят продуктите за плънката и се разбъркват до получаването на хомогенна смес.

3. Върху готварско алуминиево фолио се разстилат лозовите листа и върху тях се слагат месото и плънката. Навива се руло, краищата на фолиото се затварят като бонбон и се слага в тава. Сипват се зехтинът и малко от саламурата на лозовите листа и се пече 20–30 минути в умерено загрята до 180 градуса фурна.

4. Доматите за соса се пасират, подправят се с останалите продукти за него и се кипват за 5 минути.

5. От изпеченото и охладено лозово руло се отделя фолиото, разрязва се на порции по диагонал и се сервира. Поднася се с доматения сос.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Още рецепти:

Коктейлни хапки с млечна салата
Зелени хапки
Хапки с луканка и кашкавал
Вегетариански хапки

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти