Палачинки от елда с гъби и яйца

Ароматно предложение

1 от общо 2 гласа
Необходими продукти

За палачинките:

90 г брашно от елда

90 г брашно

1/2 ч.л. сол

6 г суха мая

1 яйце от свободно отглеждани кокошки

325 пълномаслено прясно мляко

225 мл топла вода

олио

 

4 големи печурки

зехтин

2-3 ч.л. масло

4 яйца от свободно отглеждани кокошки

150-200 г сирене Кантал, Комте или Грюер

прясно смлян черен пипер

3 стръка магданоз

 

За сервиране:

зелена салата

Начин на приготвяне:

1. Загрейте тиган. Сипете малко зехтин и масло в него. Добавете нарязаните гъби и ги задушете за 3 минути, като ги разтръсквате често. Поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте. Увийте гъбите в алуминиево фолио, за да се запазят топли.

2. В голяма купа сипете двата вида брашно, солта и сухата мая и разбъркайте. Оформете кладенче в сместа. В него чукнете яйцето и го разбийте. Добавете млякото и водата и разбъркайте сместа до хомогенност. Покрийте тестото с кърпа или прозрачно фолио и оставете на стайна температура да втаса за около 1 час.

3. Загрейте тиган с незалепващо покритие (26-28 см диаметър). Сипете малко олио и 1 непълен черпак от сместа. Разстелете тестото на тънка палачинка. След 2-3 минути обърнете. По средата на палачинката чукнете 1 яйце. Щом белтъкът на яйцето се стегне, поръсете настъргано сирене върху палачинката. Поръсете и малко прясно смлян черен пипер. Завийте краищата на палачинката навътре като оформите квадрат.

4. Подредете малко задушени гъби около жълтъка и сервирайте палачинката. Сервирайте с нарязани листа магданоз. Пригответе по същия начин и останалите палачинки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти